Oftalmologie

Îngrijirea ambulatorie - Consultaţii

shutterstock_138145097

La îngrijirea ambulatorie, în cabinete ultramodern echipate,  boala dumneavoastră va fi diagnosticată, iar tratamentul corespunzător va fi prescris cu ajutorul următoarelor consultaţii:
• examinarea acuitaţii vizuale,
• biomicroscop,
• ecografie oculară (scan A-B),
• refracto-keratometria,
• măsurarea tensiunii intraoculare (non-contact),
• examinarea computerizată a câmpului vizual,
• biometrie IOL Master,
• tomografie în coerență optică (OCT).

Intervenţie chirurgicală de o zi – One day surgery)

Intervenţie chirurgicala de o zi – One day surgery

Medicul operator vă va înştiinţa privind riscurile posibile, complicațiile și tratamentul postoperator.
Medicul anestezist va asigura monitorizarea perioperatorie a pacienților. Siguranța generală a pacienților este asigurată de echipamentele ultramoderne (defibrilator, respirator).

 • Blocurile operatorii oftalmologice sunt prevăzute cu aer condiţionat steril în scopul excluderii posibilelor infectări. După intervenţia chirurgicală de o zi, este recomandat controlul gratuit din ziua următoare, care are ca scop verificarea eficacităţii intervenţiei chirurgicale.

 • Transplantul de cornee.
Transplantul de cornee poate fi necesar ca urmare a unor complicaţii ce provin din operaţii de cataractă efectuate cu tehnica veche, sau din cauza unor deformări ale corneei (keratoconus), keratopatie, distrofie, infecţii, traume mecanice şi chimice.

 • În ultimii 10 ani tehnica operaţiei de transplant de cornee s-a dezvoltat în mod revoluţionar. Transplant pe grosime totală (PKP) se efectuează acum doar în caz de accidente sau keratoconus, în special din cauza rupturilor postoperatorii, a pericolului de ţesuturi inflamate, sau din cauza rejecţiei grefei. Stratul din spate al corneei ce urmează a fi transplantat se va efectua prin modalitatea automatizată cu micro-keratom (DSAEK), în locul tehnicii imprecise de desprindere manuala, astfel rezultatele pot fi corectate în mod substanţial.

 • Instituţia s-a pregătit pentru aplicarea celei mai eficiente terapii imuno-supresive (ex. Tacrolimus) şi în caz de nevoie, pentru implantul de cornee artificială (Alpha-Cor).

 • La clinica de oftalmologie Medsystem din anul 2008 am efectuat mai mult de 9000 de consultații, iar numărul intervențiilor chirurgicale depășește 5500. Unul dintre profilurile principale ale Clinicii oftalmologice Medsystem este intervenția chirurgicală pe cornee. În comparație cu datele internaționale (EUROCET), în România, în 2009, au avut loc 1,2 intervenții la 1 milion locuitori. Medsystem, pe durata funcționării sale în Oradea, a mărit acest procent la 8,7/1 milion locuitori, care încă este departe de media Europeană generală de 50, care oglindește necesitatea reală de îngrijiri medicale în acest sens.

 • La clinica oftalmologică Medsystem, în baza programărilor, intervenţiile chirurgicale se pot efectua într-un termen scurt, la un nivel profesional deosebit, în cadrul unor îngrijiri medicale de o zi, în condiţii mult mai avantajoase decât preţurile europene, în condiţii lingvistice materne, fără costuri suplimentare (costuri de drum, cazare, etc.).

 • Microchirurgia vitreo-retiniană (vitrectomie).
Microchirurgia vitreo-retiniană (vitrectomie) contribuie la tratarea eficientă a retinopatiei diabetice proliferative, a dezlipirii de retină, a hemoragiilor vitreene, tulburări circulatorii, tumori.

 • Operaţia cataractei prin facoemulsificare.
Diagnosticul stabilit cu mare atenţie, rana cicatrizată fără cusături, cristalin artificial pliabil, precum chirurgii cu o vastă experienţă profesională, asigură împreună un rezultat optim.

Tratamente

45678944 - eye surgery, eye clinic.

 • Tratamentul oftalmologic al bolnavilor cu diabet
Diabetul zaharat este una dintre cele mai frecvente cauze ale pierderii vederii. Alături de verificarea sistematică a nivelului glicemiei şi a tratamentului medicamentos, controlul oftalmologic semestrial cu tratamentul necesar, chiar de la începutul declanșării bolii poate preveni apariția complicațiilor mai grave.

 • Tratamentul chirurgical și cu laser al glaucomului
Glaucomul poate duce la distrugerea nervului optic. Alături de diminuarea tensiunii oculare prin medicamente, sunt foarte importante intervenţiile chirurgicale prin tehnica laser, pentru buna conservare a vederii.

 • Tratamentul degenerescenţei maculare
Degenerescența maculară la vârstnici (AMD) este cauza a unui sfert din cazurile de orbire la maturitate. Îngrijirea acestora, precum tratamentul anti-VEGF (tratamentul cu injecții intravitreene cu inhibitori ai proliferarii vasculare) de tip cură şi în condiţii chirurgicale, ajută în marea parte a cazurilor în prevenirea înrăutăţirii vederii.

Oftalmologie pediatrică

Stiti de ce este important controlul oftalmologic preventiv al copiilor – CHIAR SI AL SUGARILOR?

Oftalmologie pediatrica

Cunoasteti, nu-i asa, copii sănătoși de altfel, dar care trebuie să poartă ochelari, pentru că s-a depistat prea târziu că suferă de o boală oftalmologică congenitală? Sau adulți care văd mult mai slab cu un ochi, pentru că în copilărie nu s-a descoperit că ar avea nevoie de ochelari?
O dată șocantă: în zilele noastre la fiecare al optâlea copil examinat descoperim probleme la controlul oftalmologic. Sunt frecvente diferențele de dioptrie însemnate între cei doi ochi, strabism latent, probleme de fixare, valori mari de dioptrii – toate acestea necesită ochelari de corecție. Deoarece dezvoltarea vederii are loc timpuriu în copilărie, pentru a putea avea succes, tratarea unei bune părti a bolilor oftalmologice trebuie începută tot atunci. Din păcate majoritatea copiilor sunt examinați pentru prima oară abia înainte de a merge la scoală.
Deoarece copilul nu poate furniza informații precise și de încredere despre calitatea vederii sale, de multe ori ajunge târziu la medicul specialist oftalmolog.

 • În Centrul Oftalmologic Medsystem bebelusul Dvs. poate beneficia de un control oftalmologic prin care se depistează toate aceste boli. Parinții si copiii nici nu și-ar putea imagina o examinare mai simplă, mai comodă și mai prietenoasă.

De ce este important controlul oftalmologic la bebelusi?

  

 • De multe ori parinții nu îsi dau seama că ochii copilului sunt bolnavi, pentru că aparent nu este nici o problemă. Strabismul la bebelusi, respectiv lipsa vederii corecte binoculare poate duce la o vedere estompată foarte gravă la un ochi, care după o anumită vârstă nu se mai poate vindeca. Examinarea ochilor bebelușilor este la fel de importantă ca de exemplu controlul preventiv al auzului sau al luxației coxale. În străinătate și controlul oftalmologic preventiv este deja obligatoriu la bebeluși. Ca la orice altă boală, ăi în acest caz prevenția este de importanță priordiară!

Cui poate fi recomandat examenul oftalmologic BebeOftalm?

  

 • Unele boli oftalmologice sunt congenitale, altele nu, de aceea este recomandat ca examenul BebeOftalm să se efectueze la toți bebelușii care pot deja să stea șezând. Controlul este și mai important în cazul copiilor născuți prematur, la care bolile oftalmologice sunt mai frecvente: strabismul apare de trei ori mai des, problemele de refracție de patru ori mai frecvent, decât la copii născuți cu greutate normală și la timp. De asemenea, în familiile în care există strabism, probleme de refracție sau alte boli oftalmologice, se recomandă neapărat controlul bebelușilor.

De ce este atât de bun examenul oftalmologic BebeOftalm?

  

detectează majoritatea problemelor oftalmologice congenitale ale copiilor, asigurând posibilitatea prevenirii unor probleme grave
evidențiază și tulburările latente
• se poate efectua de la vârsta de 5-6 luni
nu necesită cooperare din partea copilului
nu este necesară dilatarea pupilelor
În Centrul Oftelmologic Medsystem există si posibilitatea efectuării altor examene oftalmologice la copii.

La ce vârstă este posibilă și recomandată efectuarea examenului?

  

 • Dezvoltarea vederii clare este dependentă de vârstă, deci după o anumită vârsta vederea estompată nu se mai poate corecta. Examenul oftalmologic BebeOftalm se poate efectua la bebelusi sau copii mici de orice vârstă, din momentul în care pot sta în brațele mamei. Este recondat ca examinările să se efectueze la vârsta de 6 luni, 1 an, 2 ani, 3 ani si 5 ani. În cazul unor abateri prea mari de la aceste vârste nu se mai poate asigura că examenul preventiv să cuprindă toate momentele critice.

Cum decurge examenul BebeOftalm?

  

 • Examenul se realizează într-o atmosferă plăcută, pe tot parcursul examenului bebelușul, copilul, stă în bratele mamei sau al însoțitorului. De la o distanță de 1 m se uită într-o cameră spre care îi atrage privirea o față zâmbitoare, si care îi captează atenția cu sunete și lumini. Echipamentul sesizează imediat dacă copilul focusează pe cameră, și efectuează măsurarea. Examenul este rapid, prietenos, nu abuzează de răbdarea celor mici. Ei nu se tem de examen, îl percep ca o joacă.

Servicii importante
Recepție – Centru dispecerat
Aici au loc programările consultaţiilor de specialitate, tratamente şi operaţii. Pacienții sunt acompaniați de la recepție către sala de investigații sau de intervenții chirurgicale de către o însoțitoare. Dacă pacientul solicită, atunci îi putem rezerva o cameră de hotel la preț avantajos. Cheltuielile de îngrijire medicală se vor achita la recepție, în RON sau EURO, în numerar sau cu un card bancar. Pe toată suprafața clinicii siguranţa este asigurată de un serviciu de pază și protecție de 24 ore.
Îngrijirea ambulatorie
Intervenție chirurgicală de o zi – One day surgery
Oftalmologie pediatrică
Solicită programare

captcha

Raspundem pentru lumina ochilor, sanatatea copilului nostru
O echipă de medici din Ungaria, recunoscuţi la nivel international și aparatură ultramodernă stau la dispoziţia dvs.